Value added logistics

Als logistiek dienstverlener beschikken we over diverse losmogelijkheden om truck en containers te lossen en laden.

Push-pull systeem

Bij push/pull-systemen worden ‘slipsheets’ onder de lading gebruikt in plaats van pallets. Ze worden steeds vaker gebruikt doordat ze minder belastend zijn voor het milieu dan pallets. Bovendien gaat er meer lading in de vrachtauto of container.

De slipsheet staat de laatste tijd extra in de belangstelling vanwege de door overheid en milieubeweging, gevraagde inzet van het bedrijfsleven om het Convenant Verpakkingen uit te voeren. Houten en kunststof pallets vergen een grote milieubelasting, zowel in de productie als in het gebruik. Bovendien belemmeren ze door hun dikte (12 tot 15 cm) het hoger stapelen van palletlading in een trailer of container. Er gaan meestal twee beladen pallets op elkaar. Hierdoor kan er relatief minder lading per keer worden vervoerd dan bij het gebruik van slipsheets en een iets lagere palletbelading. Een ander nadeel van pallets is hun eigen gewicht. Dat draagt wel bij aan de vervoers- en handlingkosten maar niet aan het nuttige ladingvervoer.

Push-pulls worden vaak gebruikt in sectoren zoals de voedings- en drankenindustrie en de bouw.

Wat zijn de voordelen van een push-pull?

  • Je bespaart aanzienlijk op materiaal en handlingkosten.
  • Je elimineert de nood aan palletuitwisseling.
  • Je verhoogt het verzendvolume per container.
  • Je kunt de goederen op de gewenste lastdrager plaatsen

Telescooptransportband

Bij het laden en lossen van containers en trucks waarvan de goederen los gestapeld zijn, maken wij gebruik van een transportband. Wij gebruiken deze transportband voor het welzijn van onze medewerkers en optimalisatie van de goederenstroom.

Draagdoorn / tapijtdoorn

Voor het opnemen van lange cilindrische lasten, vaak tapijt- of gelijksoortige rollen. Bij de meeste toepassingen kan de rol gedeeltelijk over de doorn uitsteken.